Upfone szerviz: iPhone 3G jailbreak és függetlenítés

Nemrég kaptam kézhez egy iPhone 3G okostelefont, melynek szüksége volt egy olyan "bővítésre", mellyel végre megszabadulhat rabláncától. Szerencsére a 3G egy olyan készülék, melyet az Apple már nem támogat, ezáltal jópár biztonsági rés is nyitva áll előttünk, mellyel könnyedén szabaddá tehetjük a készüléket. Kezdjük a jailbreak menetével!

Köztudott, hogy a 3G-re telepíthető legutolsó kiadott firmware a 4.2.1, melyet az iTunes-on keresztül egy kattintással frissíthetünk. Ehhez csatlakoztassuk a készüléket a számítógéphez, és kattintsunk a frissítés gombra. Előtte természetesen végezzünk biztonsági mentést, nehogy elvesszenek az adataink. Miután a frissítés sikeresen lezajlott, töltsük le a Redsnow 0.9.14b1 verzióját. Ezzel könnyedén elvégezhető a jailbreak, valamint a függetlenítéshez szükséges Baseband flash is.

A Redsnow programot a biztonság kedvéért indítsuk el rendszergazda módban, majd töltsük le mellé az eredeti 4.2.1-es ipsw firmware fájlt is, hiszen erre is szükség lesz. Az "Extras" gomb, majd utána a "Select IPSW" segítségével tallózzuk be elsőként a letöltött firmware fájlt, majd lépjünk vissza és válasszuk a "Jailbreak" menüpontot.

iphone 3g redsnow

Továbblépés után válasszuk ki a képen is látható opciókat: az accu percentage nem fontos, ki lehet venni a jelölést, viszont az Install Cydia és Install iPad baseband kötelező. Lépjünk tovább, ezután a program által megjelenő utasításokat követve tegyük DFU (szerviz) módba a készüléket. Tartsuk be a megjelenő másodperceket (először a bekapcsoló gomb, majd mellé nyomjuk meg a Home gombot, harmadik lépésben pedig engedjük el a bekapcsoló gombot és tartsuk nyomva a Home billentyűt). Ezek után a program elvégez minden beállítást. Amennyiben a telefonon már iPad baseband van, akkor azt a jelölést vegyük ki a Redsnow felületéről.

iphone 3g cydia

Következő lépésben ismét az előzőek szerint futtassuk le a Redsnow kódját, viszont a jelölős résznél a "Downgrade from iPad baseband" legyen bejelölve. Ezzel visszatesszük a gyári modem szoftvert, mellyel ismét lesz GPS a készüléken (mivel iPad basebanden nincs).

Ha ezzel is végzett, akkor már beléphetünk a Cydiába, majd az "User" módot választva vegyük fel a következő repo-t: http://repo666.ultrasn0w.com
Felvétel után a felbukkanó Ultrasnow programot telepítsük ("Install gomb"), majd az install után indítsuk újra a készüléket, és élvezzük az új SIM kártyánkat.

iphone 3g ultrasnow függetlenítés ingyen